![Feta, spinach and potato frittata Feta, spinach and potato frittata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4CE5B626-C6F7-4C67-8405-251A002A6E38/Derivates/FE85D056-9727-447C-8A35-189A04CA92EE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olive oil, for greasing
- ½ red onion (approx. 130 g), cut into halves
- 100 g cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 200 g feta cheese, cut into pieces (3 cm)
- 10 eggs
- 100 g fresh baby spinach leaves
- 800 g water
- 350 g pumpkin, peeled and cut into cubes (2 cm)
- 350 g sweet potato, peeled and cut into cubes (2 cm)
- 300 g potato, peeled and cut into cubes (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1193.1 kJ / 284.1 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 247.7 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Vegetarian sausage rolls
40min
Vegetable stock paste
30min
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 godz. 35 min
Zucchini slice
45min
Pumpkin risotto with bacon
40min
Sweet potato frittata with coriander chilli sauce
1 godz. 35 min
Chicken, leek and corn pie
1h 15min
Mediterranean vegetable bake
50min
Tuna mornay
45min
Mexican stack
45min