Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La chapelure aux herbes
- 15 g de pain rassis
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
Le gratin
- 1000 g de courgettes
- 2 gousses d'ail
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 10 g d'huile d'olive
- 1 c. à café rase de gros sel
- 1 c. à café rase de thym frais
- 1 tomate, coupée en rondelles
- 4 olives noires
- 2 filets d'anchois à l'huile
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 556 kJ / 134 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40min
Tomates farcies
50min
Petits pois à la française
45min
Poulet basquaise
50min
Flan au brocoli
1h 20min
Légumes farcis
1h 20min
Poireaux gratinés à la béchamel
1 Std. 15 Min
Tarte aux pommes
1h
Crème caramel
3 Std.
Salade de pâtes aux légumes et à la truite
45min
Légumes au curry
1h
Assortiment de légumes sur lit de riz et sauce au yaourt
45min