Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de gruyère, coupé en morceaux
- 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre ou six
- 100 g de lardons fumés
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 pincées poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de gros sel
- 300 g de pâtes sèches, type macaronis (temps de cuisson 8 min) (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2266 kJ / 540 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Gratin dauphinois
50min
Carbonara
30min
Risotto à la viande hachée
45min
Hachis parmentier
50min
Gratin gourmand de macaroni
50min
Gratin de pâtes au fromage
50min
Gratin de pomme de terre
1h
Gratin de macaronis au poulet
45min
Spaghetti carbonara
40min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1h
Tartiflette
1h 15min
Gratin de crozets au jambon
1h