
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de gruyère coupé en morceaux
- 200 g de champignons de Paris frais coupés en quatre ou six
- 100 g de lardons fumés
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 pincées poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de gros sel
- 300 g de pâtes sèches type macaronis (temps de cuisson 8 min) (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 540 kcal / 2266 kJ
- Białko
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Błonnik
- 5.8 g