Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de gruyère, coupé en morceaux
- 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre ou six
- 100 g de lardons fumés
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 pincées poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de gros sel
- 300 g de pâtes sèches, type macaronis (temps de cuisson 8 min) (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2266 kJ / 540 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Coquillettes express
15 Min
Risotto à la viande hachée
45 Min
Gratin de pâtes au fromage
50 Min
Spaghetti carbonara
40 Min
Gratin de pomme de terre
1 Std.
Gratin de macaronis au poulet
45 Min
Gratin gourmand de macaroni
50 Min
Gratin de pâtes au thon et à la tomate
45 Min
Carbonara
30 Min
Pâtes à la sauce tomate et au chorizo
25 Min
Gratin dauphinois
50 Min
Tartiflette
1 Std. 15 Min