Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'huile d'olive
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 6 filets de poulet, taillés en lanières
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 c. à café de curry en poudre
- 70 g d'oignon
- 20 g de gingembre frais (opcjonalnie)
- 400 g de pulpe de tomate
- 360 g de riz basmati blanc
- 100 g d'eau
- 200 g de lait de coco
- 2 branches de coriandre fraîche, hachées
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 10102 kJ / 3555 kcal
- Białko
- 283 g
- Węglowodany
- 325 g
- Tłuszcz
- 118 g
- Błonnik
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet tikka masala
35 min
Chili de poulet
40 min
Poulet au curry, tagliatelles de légumes et velouté au lait de coco
50 min
Poulet tandoori
45 min
Poulet au lait de coco et épices
50 min
Curry de poisson
45 min
Crevettes au curry et coco
35 min
Brochettes de dinde tandoori
50 min
Couscous de poulet
40 min
Poulet sauce San Fernando
55 min
Nouilles chinoises façon thaïe au poulet
25 min
Cari poulet
45 min