Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'huile d'olive
- 4 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 3 c. à café de curry en poudre
- 6 filets de poulet, taillés en lanières
- 70 g d'oignon
- 20 g de gingembre frais
- 400 g de pulpe de tomate
- 100 g d'eau
- 360 g de riz basmati blanc
- 200 g de lait de coco
- 2 branches de coriandre fraîche, hachées
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 10102 kJ / 3555 kcal
- Białko
- 283 g
- Węglowodany
- 325 g
- Tłuszcz
- 118 g
- Błonnik
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet tandoori
45min
Chili de poulet
40min
Poulet au lait de coco et épices
50 Min
Nouilles chinoises façon thaïe au poulet
25 min
Poulet basquaise WW (ex- Weight Watchers®)
45min
Mijoté de porc au paprika
40min
Curry de poulet du Mozambique
45min
Couscous de poulet
40min
Poulet tikka masala
35 Min
Poulet sauce San Fernando
55 Min
Bobó de crevettes
45min
Crevettes au curry et coco
35 Min