Filet de poulet sauce poulette

Filet de poulet sauce poulette

4.4 560 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 portions

Składniki

  • 5 brins de persil frais
  • 500 g de bouillon de volaille
    1 cube de bouillon de volaille
  • 6 filets de poulet, sans peau (600 g environ)
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 30 g de farine de blé
  • 50 g de beurre coupé en morceaux
  • 2 jaunes d'œufs
  • le jus d'un citron jaune

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 28 g
Kalorie 938 kJ / 224 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...