Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse de turrón
- 1 hoja de gelatina
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de turrón de Jijona blando
Bizcocho
- 4 huevos
- 10 g de miel
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 120 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 120 g de harina de repostería
Montaje y decoración
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 100 g de agua
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 12 unidades
- Kalorie
- 17599 kJ / 4210.3 kcal
- Białko
- 84.6 g
- Węglowodany
- 410 g
- Tłuszcz
- 248 g
- Tłuszcz nasycony
- 120.4 g
- Błonnik
- 46.1 g
- Sód
- 1264.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Tronco de Navidad con praliné
2 Std. 20 Min
Milhojas de turrón y crema de anís
11 Std.
Tarta Sacher
3 Std.
Panna cotta de turrón de Jijona
3 Std. 10 Min
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5 Std. 15 Min
Tarta de turrón
1 Std. 20 Min
Tronco de Navidad
8 Std. 30 Min
Nata de trufa
8h 15min
Mazapanes
45min
Magdalenas de nata
1 Std.
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50min