Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de mantequilla para engrasar
- 1 lámina de masa de hojaldre cuadrada
- 100 g de agua (y algo más para mezclar)
- 150 g de azúcar
- 200 g de almendra molida
- 2 yemas de huevo (L)
- 15 g de brandy
- 2 cucharadas de mermelada de albaricoque
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1061 kJ / 253 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 12.6 mg
Alternatywne przepisy
Petit fours de almendra
30min
Milhojas con crema de vainilla
5h
Pan de Cádiz
6h
Crema pastelera
10min
Huesos de San Expedito
30min
Petisús (éclairs)
1h 50min
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Tronco de Navidad con praliné
2 Std. 20 Min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3u. 40min
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11h
Tarta San Marcos
4h
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50min