Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de mantequilla para engrasar
- 1 lámina de masa de hojaldre cuadrada
- 100 g de agua (y algo más para mezclar)
- 150 g de azúcar
- 200 g de almendra molida
- 2 yemas de huevo (L)
- 15 g de brandy
- 2 cucharadas de mermelada de albaricoque
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1061 kJ / 253 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 12.6 mg
Alternatywne przepisy
Goxua (País Vasco)
1h 35min
Roscón de Reyes relleno de mermelada
4h
Cordero relleno de frutos secos
3h 15min
Tiramisú
5 Std. 20 Min
Baklava de chocolate - Turquía
4 godz. 45 min
Pan de Cádiz
6h
Minihojaldres de almendra
30 Min
Petit fours de almendra
30 Min
Croquetas de centollo
7 godz.
Casadielles
3h
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50 min
Bica de Castro Caldelas
1 Std. 20 Min