Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Franchipán
- 110 g de almendras crudas sin piel
- 110 g de azúcar
-
3
yemas de huevo
lub 1 huevo - 80 g de mantequilla fundida
-
20
gotas de aroma de almendra amarga
lub 2 almendras amargas crudas - 20 g de ron dorado
Montaje
- 2 - 3 láminas de masa de hojaldre de 28x35 cm
- 1 yema de huevo
- 1 cucharada de nata
- 50 g de granillo de almendra cruda
- 1 cucharadita de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1610 kJ / 385 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosquillas fritas de nuez moscada
30min
Cortadillos de cidra
1h
Barritas de turrón y chocolate
14h 45min
Bizcocho de chirivía con caramelo salado
3h 20min
Pizza César
1h 40min
Bollo turco extremeño
1j 55 menit
Tortas de Pascua murcianas
2h
Marquesas al cacao
45min
Bizcochos de naranja y avellanas con chocolate para dos
35 Min
Bizcocho de calabaza y nueces sin azúcar
1h 15 min
Milhojas de merengue
1h 40min
Pestiños andaluces
1h