Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Franchipán
- 110 g de almendras crudas sin piel
- 110 g de azúcar
-
3
yemas de huevo
lub 1 huevo - 80 g de mantequilla fundida
-
20
gotas de aroma de almendra amarga
lub 2 almendras amargas crudas - 20 g de ron dorado
Montaje
- 2 - 3 láminas de masa de hojaldre de 28x35 cm
- 1 yema de huevo
- 1 cucharada de nata
- 50 g de granillo de almendra cruda
- 1 cucharadita de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1610 kJ / 385 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de almendra (Pegarata)
2h 30min
Tiramisú de caramelo
3h 30min
Barritas de proteínas con chocolate, naranja y canela
1 Std. 20 Min
Roscón adikosh
8h
Cannoli al cacao con crema de café
1h
Tarta de zanahoria vegana
4h
Tarta de dulce de leche y nubes
4óra 20p
Tarta de manzana en hojaldre (Sin azúcar)
1h
Bizcocho de naranja XXL
1h 15min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Crema pastelera (Espesar)
15 Min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1sa 10 dk