Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 100 g de almendras tostadas sin sal y sin piel
- 65 g de aceite de oliva (y un poco más para formar las tortas)
- 65 g de zumo de naranja recién exprimido
- 55 g de licor de anís
- 225 g de azúcar
- 25 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 1 cucharadita de anís en grano
- ¼ de cucharadita de bicarbonato
- 320 g de harina de fuerza
- 40 g de piñones
Montaje
- 30 g de granillo de almendra cruda
- 20 - 30 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 6.32 g
- Węglowodany
- 41.23 g
- Tłuszcz
- 14.66 g
- Błonnik
- 2.74 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bollos de manteca (Andalucía)
1h 10min
Monas de Pascua
2 godz. 40 min
Tortas de Alcázar
40min
Hojaldrinas de naranja
2h
Roscos de vino
45min
Pestiños borrachuelos
50min
Pestiños andaluces
1h
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2j 30 menit
Marquesas
30min
Almoixàvenas
1h 30min
Coca de llanda
40min
Suizos
2j 30 menit