Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 100 g de almendras tostadas sin sal y sin piel
- 65 g de aceite de oliva (y un poco más para formar las tortas)
- 65 g de zumo de naranja recién exprimido
- 55 g de licor de anís
- 225 g de azúcar
- 25 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 1 cucharadita de anís en grano
- ¼ de cucharadita de bicarbonato
- 320 g de harina de fuerza
- 40 g de piñones
Montaje
- 30 g de granillo de almendra cruda
- 20 - 30 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 6.32 g
- Węglowodany
- 41.23 g
- Tłuszcz
- 14.66 g
- Błonnik
- 2.74 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bollos de manteca (Andalucía)
1h 10 min
Tortas blandas de anís
1j 20 menit
Cortadillos de cidra
1j
Marquesas
30 min
Almoixàvenas
1j 30 menit
Bollo turco extremeño
1h 55min
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2j 30 menit
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1 Std. 15 Min
Roscos chiclaneros
1j
Roscos de vino
45 Min
Tortas de Alcázar
40 min
Pestiños andaluces
1j