Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de relleno
- 250 g de leche
- 25 g de harina
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 30 g de azúcar
- 400 g de cabello de ángel
Masa
- 120 g de azúcar
- 4 - 5 tiras de piel de limón (sin nada de parte blanca)
- 180 g de agua
- 2 huevos
- 60 g de mantequilla en trozos
- 25 g de levadura prensada fresca
- 520 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de anís en grano
- 1 cucharadita de canela molida
- 1 pellizco de sal
Montaje y decoración
- aceite de girasol para trabajar la masa
- 150 - 180 g de nueces peladas
- 1 huevo batido
- 100 g de mermelada de albaricoque
- 50 g de agua hirviendo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1037 kJ / 248 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantecados
2h
Farinosa de cabello de ángel (Comunidad Valenciana)
3h 10min
Almoixàvenas
1h 30min
Coca de llardons d'Olot
1h 30min
Coca de Sant Joan
1h
Coca dulce de chocolate
1h 15min
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2h
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11h
Bizcocho de naranja XXL
1h 15min
Coca dulce de anís y almendras
50min
Buñuelos de viento
1h
Coca de Llavaneres
1h