Wersje kompatybilne
Casadielles de dulce de manzana con avellanas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dulce de manzana
- 50 g de avellanas tostadas sin piel
- 500 g de manzanas reineta (sin semillas), en cuartos
- ½ limón pelado (sin parte blanca ni pepitas)
- 350 g de azúcar
Masa
- 110 g de leche
- 110 g de aceite de oliva
- 1 huevo
- 400 g de harina
Montaje y fritura
- aceite de oliva para freír
- 2 - 3 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidades
- Kalorie
- 726 kJ / 173 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 5.7 mg
Alternatywne przepisy
Croquetas de bonito
9h 15min
Pastel de cabracho
2u. 50min
Roscón de Reyes
4h
Masa para empanada con levadura
1h 20 min
Tarta de frixuelos y arroz con leche
2h
Rollo de bonito
1h 10 min
Frixuelos de Cangas del Narcea
40 min
Casadielles
3 Std.
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4h 10min
Empanada gallega de manzana
3h 45min
Arroz con leche al estilo asturiano
1h
Rosquillas
30 min