Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 50 g de harina de repostería
- 100 g de azúcar
Masa
- 6 de yemas de huevo
- 200 g de azúcar
-
200
g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
lub 200 g de manteca de cerdo a temperatura ambiente, en trozos - 1 cucharada de licor de anís
- 200 g de harina de repostería
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1926 kJ / 460 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 51.7 mg
Alternatywne przepisy
Crumble de coco y manzana
50 min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Crumble clásico
2h 30min
Mini cheesecakes de queso de tetilla con coulís de membrillo
1 Std. 15 Min
Pasteles de toffee salado y chocolate
3h
Tarta de Santiago
1 Std. 10 Min
Pudin crujiente con masa filo
1h
Rebojos zamoranos
50 min
Cake de pasas al ron
10h
Bundt cake de especias
2h
Sobaos
30 min
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50 min