Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 50 g de harina de repostería
- 100 g de azúcar
Masa
- 6 de yemas de huevo
- 200 g de azúcar
-
200
g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
lub 200 g de manteca de cerdo a temperatura ambiente, en trozos - 1 cucharada de licor de anís
- 200 g de harina de repostería
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1926 kJ / 460 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 50.4 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 51.7 mg
Alternatywne przepisy
Huesillos extremeños (Extremadura)
40 min
Pastel ruso con praliné de avellanas
3 Std. 20 Min
Savarin rápido al ron
1 godz. 30 min
Tarta de ciruelas
1 godz.
Tronco de Navidad con praliné
2 godz. 20 min
Cookies con caramelos, chocolate y escamas de sal
30 min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 Std. 40 Min
Coquitos
50min
Berlinesas rellenas de mermelada de melocotón
1 godz. 30 min
Tarta a las tres leches
12u. 45min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1 godz. 10 min
Tarta de zanahoria (Carrot cake)
1 godz. 50 min