Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho red velvet
- 80 g de mantequilla
- 90 g de azúcar
- 90 g de azúcar moreno
- 3 huevos
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- ½ - 1 cucharadita de colorante rojo
- 130 g de harina de repostería
- 20 g de cacao puro en polvo
- ½ sobre de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharadas de almendra laminada
Crema cuajada de turrón
- 250 g de turrón de Jijona blando en trozos
- 300 g de leche
- 300 de nata (35% de grasa)
- 2 sobres de cuajada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 766 kJ / 183 kcal
- Białko
- 183.4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 37.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3hod.
Tronquitos de turrón
1hod. 40min
Tarta Sacher
3hod.
Red velvet cake
5h
Pastel de limón con crema de queso
1 Std. 25 Min
Bizcochitos con baño de chocolate rosa
1 Std. 30 Min
Tarta de turrón
1h 20min
Tronco de Navidad
8 godz. 30 min
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h
Nata de trufa
8 Std. 15 Min
Tarta adikosh
2 Std.
Boston cream pie
3hod.