Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho genovés
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Almíbar
- 80 g de agua
- 120 g de azúcar
- 20 g de zumo de limón
Relleno
- 150 g de turrón de Jijona blando
- 50 g de queso cremoso
- 650 g de nata (35% de grasa)
Crema de yema
- 4 yemas de huevo
- 100 g de azúcar
- 35 g de agua
- 10 g de maicena
Montaje
- 4 - 6 cucharadas de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2384 kJ / 570 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 136.2 mg
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3óra
Costrada de Aoiz (Navarra)
2óra
Tarta San Marcos
4 godz.
Crema pastelera
10 min
Tarta Sacher
3óra
Tarta de crema catalana a la naranja
7hod. 30min
Milhojas con crema pastelera y nata
1óra
Brazo gitano de café
1h 30 min
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2óra
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1óra 10p
Brazo de gitano
3óra