Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g de pasas de uvas de moscatel (sin semillas)
lub 100 g de pasas sin semillas - 350 g de vino Pedro Ximénez
- 50 g de zumo de naranja
- 100 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 300 g de leche
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 4 yemas de huevo
- 40 g de miel
- 1 cucharadita de maicena
- 1 - 2 cucharadas de crocanti de almendra
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1031 kJ / 248 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 130.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poleá
15 Min
Helado de fresas congeladas
4 Std. 5 Min
Café dalgona irlandés
10 min
Helado de chocolate y pasas al brandy
5h
Helado de cheesecake
4sa 25 dk
Helado de canela
9 Std.
Pudin de perdiz
26h 15 min
Cordero relleno de frutos secos
3sa 15 dk
Helado bombón de tahini
14ωρ.
Helado de caramelo
4 Std. 20 Min
Crema helada de limón
10 min
Tocino de cielo
4hod. 30min