Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 140 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 200 g de harina de fuerza
Buttermilk
- 70 g de leche
- 5 g de zumo de limón
- 1 cucharadita de colorante alimentario rojo "Red extra" o "Red velvet" o "Rojo navidad"
Masa
- 80 - 100 g de azúcar
- 110 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 30 g de cacao puro en polvo
- 25 g de miel
- 15 g de vainilla líquida
- 3 huevos
- 15 g de levadura prensada fresca
- 300 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- azúcar humedecido (aprox. 50 g)
- 2 - 3 cucharadas de almendra laminada
- 2 - 3 cucharadas de coco rallado
Relleno
- 400 g de azúcar glas
- 120 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 300 g de queso cremoso
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1839 kJ / 439 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 57.2 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 76.3 mg
Alternatywne przepisy
Roscón bombón
4h
Pastel semifrío de praliné de avellanas
13 Std.
Tronco navideño de chocolate
2h 30min
Muffins ingleses rellenos de crema
1 godz. 20 min
Tarta Bellini
24h
Tarta mojito
2h 15min
Red velvet cake
5h
Financieros de limón
2h
Tarta de crema de galletas caramelizadas y fresas
4h 45min
Tarta con bizcocho de cerveza negra
3h 30min
Coulant de chocolate
25 min
Gofres clásicos de feria
2 godz. 20 min