Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almendra y azúcar glas
- 150 g de almendra molida (no casera)
- 150 g de azúcar glas (p. ej. Hacendado® o Azucarera®)
Para desengrasar el vaso
- 300 g de agua
- 50 g de vinagre
Merengue italiano
- 120 g de azúcar
- 35 g de agua
- 105 g de clara de huevo a temperatura ambiente
- 1 punta de cuchillo de colorante oro (en pasta o gel)
Crema de mantequilla
- 325 g de mantequilla en dados de 2 cm
- 4 claras de huevo
- 220 g azúcar glas
Montaje
- 1 plátano
- grageas de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1309 kJ / 313 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 64.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta Papá Noel
4sa
Ganache de chocolate
1 Std. 10 Min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 dk
Tarta adikosh
2h
Ganache de maracuyá
4h 40min
Tarta cerebro
1 godz. 40 min
Macarons de chocolate
2sa 30 dk
Chocolate fudge cake
5 Std. 45 Min
Ganache de chocolate blanco
1 Std. 5 Min
Macarons
2sa 30 dk
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5sa
Nata de trufa
8h 15min