Pasteles de merengue y gelatina de frambuesa

Pasteles de merengue y gelatina de frambuesa

3.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
24 unidades

Składniki

Gelatina de mermelada
  • hojas de gelatina
    6
  • de mermelada de frambuesas
    150 g
  • de zumo de arándanos rojos
    250 g
  • de agaragar (3 g)
    1 cucharadita
Plancha de bizcocho genovés
  • huevos
    4
  • de azúcar
    120 g
  • de harina de repostería
    120 g
  • de sal
    1 pellizco
Merengue de mermelada y montaje
  • de mermelada de frambuesas
    100 g
  • de azúcar
    60 g
  • de agua
    40 g
  • claras de huevo
    2
  • de colorante rojo (opcjonalnie)
    2 - 3 gotas
  • frambuesas
    24

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 92 kcal / 387 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 1.2 g
Węglowodany 18.4 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 52.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...