Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 80 g de leche entera
- 25 g de levadura prensada fresca
- 360 g de harina de fuerza
- 1 huevo batido
Masa
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 4 huevos
- 200 g de harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
- 170 g de mantequilla en trozos pequeños
- 100 g de avellanas tostadas troceadas
- 7 marrons glacés
- harina de fuerza
- 8 - 10 cubitos de hielo (para el horno)
Glaseado de castañas
- 200 g de azúcar moreno
- 1 marron glacé
- 35 g de clara de huevo
- 2 cucharaditas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 12926 kJ / 3092 kcal
- Białko
- 60.07 g
- Węglowodany
- 435.97 g
- Tłuszcz
- 123.11 g
- Błonnik
- 14.42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polvorones
25h 30min
Tronco de Navidad con praliné
2h 20 min
Panettone con nueces, arándanos y chocolate blanco
4h 20min
Crema pastelera
10min
Roscón de Reyes
4 Std.
Brioche
8 godz.
Panettone con chocolate y naranja
3h 20min
Roscón relleno con frutas confitadas
4 Std.
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3 Std.
Minirroscón de Reyes
3 Std.
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11 Std.
Polvorones de limón
13u.