Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 100 g de nueces peladas
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 100 g de azúcar
- 50 g de harina de repostería
- 3 huevos
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Toffee con mantequilla salada
- 100 g de azúcar moreno
- 100 g de mantequilla salada
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 20 g de caramelo líquido
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 1 - 2 pellizcos de sal en escamas
Cobertura de chocolate
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 75 g de agua
- 75 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1758 kJ / 421 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta Sacher
3h
Charlota de chocolate con fresas y frutos rojos
4h 45 min
Mousse de chocolate y caramelo salado
1h 45min
Mississippi mud cake
50 min
Devil's Food Cake (Tarta de chocolate) - EEUU
5 Std.
Tarta de chocolate con crema de pistachos y glaseado espejo
24h
Cheesecake con lima
6h
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3h
Tarta de chocolate y fresas
2 Std. 15 Min
Tarta de chocolate con dos texturas
1h 40min
Tarta de chocolate con leche y frutos rojos
2h 30min
Tarta de zanahoria (Carrot cake)
1h 50min