Wersje kompatybilne
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcochos de soletilla
- 100 g de harina de repostería
- 25 g de maicena
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 120 g de azúcar glas
- 4 yemas de huevo
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Mousse de chocolate blanco
- 3 hojas de gelatina
- 60 g de azúcar
- 220 g de chocolate blanco para postres
- 40 g de mantequilla
- 120 g de leche
- 4 yemas de huevo
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
Almíbar
- 100 g de mermelada de albaricoque
- 70 g de agua
- 50 g de ron dorado (opcjonalnie)
Montaje y decoración
- 200 g de mango maduro en trozos
- 2 - 3 albaricoques frescos en cuartos
- 1 melocotón en trozos
- 1 kiwi
- 10 hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1695 kJ / 405 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 251.5 mg
Alternatywne przepisy
Crema de lima
2 Std. 20 Min
Brazos de chocolate y praliné
3h
Milhojas con crema de vainilla
5h
Tarta de limón y merengue
2 Std. 10 Min
Mini bundt cake de limón con glaseado al romero
1h 15min
Tarta adikosh
2小时
Tarta de chocolate con toffee salado
2h 40min
Tartaletas de almendra con crema de naranja
2小时
Tarta versátil para celebrar
4小时
Tarta de turrón
1h 20min
Tarta San Marcos
4小时
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h