Charlota de chocolate con fresas y frutos rojos

Charlota de chocolate con fresas y frutos rojos

4.5 23 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
8 raciones

Składniki

Almíbar de mermelada
  • 100 g de mermelada de fresa
  • 50 g de agua
  • 50 g de ron
Mousse de chocolate
  • 3 hojas de gelatina
  • 90 g de azúcar
  • 220 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
  • 40 g de mantequilla
  • 120 g de leche
  • 4 yemas de huevo
  • 4 claras de huevo
  • 1 pellizco de sal
Montaje y decoración
  • 24 bizcochos de soletilla
  • 300 g de fresas enteras o en mitades
  • 100 g de frutos rojos frescos variados
  • 10 hojas de menta fresca

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 451 kcal / 1888 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 59.9 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...