Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almíbar de mermelada
- 100 g de mermelada de fresa
- 50 g de agua
- 50 g de ron
Mousse de chocolate
- 3 hojas de gelatina
- 90 g de azúcar
- 220 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 40 g de mantequilla
- 120 g de leche
- 4 yemas de huevo
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
Montaje y decoración
- 24 bizcochos de soletilla
- 300 g de fresas enteras o en mitades
- 100 g de frutos rojos frescos variados
- 10 hojas de menta fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1888 kJ / 451 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Tronco de Navidad de mazapán
1h
Tronco de Navidad con frutas frescas
5h 30min
Pasteles de toffee salado y chocolate
3h
Glaseado de chocolate (ganache)
20 min
Tarta Sacher
3h
Tarta de limón y merengue
2 Std. 10 Min
Selva negra in a jar
1h
Charlota de albaricoques con crema de limón
13h
Tarta crujiente de trufa y praliné de avellanas
14 Std.
Tronco de Navidad
8 godz. 30 min
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2 Std. 10 Min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25 Std. 40 Min