Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 150 g de leche
- 15 g de levadura prensada fresca
- 65 g de azúcar
- 320 g de harina de fuerza
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos pequeños
- 1 pellizco de sal
- 500 g de aceite para freír
Glaseado de chocolate
- 60 g de nubes
- 20 g de agua
- 60 g de nata
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 404 kJ / 96 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 26.4 mg
Alternatywne przepisy
Bretzel
1 Std. 15 Min
Erizos de galleta
1 godz. 30 min
Minirroscón de Reyes
3h
Corbatas (Cantabría)
3h 10min
Pastelitos de galleta, crema y chocolate
3h
Bizcocho plancha de chocolate
30 Min
Rosquillas de bizcocho de chocolate
1h 50min
Xuxos de crema
1 godz. 30 min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 godz. 10 min
Magdalenas rellenas de chocolate
30 Min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2óra 30p
Medias noches
1 Std. 20 Min