Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 190 g de harina
- 20 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 5 g de cacao puro en polvo
- 1 pellizco de canela molida
- 40 g de manteca de cerdo
-
80
g de vino de Madeira
lub 80 g de vino dulce - 5 g de vinagre
Relleno
- 120 g de azúcar
- 2 cucharadas de café soluble
- 500 g de queso mascarpone
Montaje
- 1 clara de huevo batida
- 300 - 400 g de aceite para freír
- 10 - 15 g de perlas de chocolate
- 1 - 2 cucharaditas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 999 kJ / 239 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta San Marcos
4u.
Tronco de Navidad de mazapán
1小时
Girasol de brioche de mantequilla con jamón y queso
2 Std.
Tarta Papá Noel
4u.
Aprikosen-Lebkuchen (pastas de frutos secos y especias)
1 Std. 30 Min
Rocas de chocolate heladas
1h 20min
Fault line cake de melocotón y naranja
6h
Roscón adikosh
8 godz.
Tarta huerto de zanahorias
1小时
Pastel ruso con praliné de avellanas
3u. 20min
Miguelitos (Castilla la Mancha)
2 Std.
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25h 40min