Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 190 g de harina
- 20 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 5 g de cacao puro en polvo
- 1 pellizco de canela molida
- 40 g de manteca de cerdo
-
80
g de vino de Madeira
lub 80 g de vino dulce - 5 g de vinagre
Relleno
- 120 g de azúcar
- 2 cucharadas de café soluble
- 500 g de queso mascarpone
Montaje
- 1 clara de huevo batida
- 300 - 400 g de aceite para freír
- 10 - 15 g de perlas de chocolate
- 1 - 2 cucharaditas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 999 kJ / 239 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetas de hojas de borraja y boletus
2h 45 min
Bombón de vainilla y caramelo
3j 30 menit
Bombas crujientes de crema
5h 30min
Bocaditos de chocolate y menta
25min
Roscón adikosh
8j
Hojaldres de almendra
30min
Caracolas de hojaldre con gorgonzola
45min
Piña en almíbar de chile con streusel de coco tostado (Cocción lenta)
3h 40 min
Bogavante en salsa Newburg
1h 15min
Bambas Boston cream
2h
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25h 40min
Crema pastelera (Espesar)
15min