Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de berberechos frescos
- 4 cucharaditas de sal
- 500 g de carabineros pequeños
- 100 g de cebolla en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 1000 g de agua
- 300 g de vino blanco Manzanilla
- ½ cucharadita de granos de pimienta negra
- 2 puerros (150-200 g) en trozos
- 80 g de mantequilla
- 80 g de harina
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 100 - 200 g de nata
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1409 kJ / 337 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 396.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bisque de bogavante
50 min
Crema de foie con huevo a baja temperatura
45 min
Vichyssoise de aguacate con gambones
1 godz. 30 min
Pappardelle con langostinos y boletus salteados en salsa de foie
1 godz. 10 min
Fumet de pescado y gambas
20 min
Emulsión de marmitako negro con rape
40 min
Tartar de bonito con espuma de cebollino
20 min
Crema reina de ave y quenelles de parmesano
1h
Crema de porrusalda con bacalao y huevas de trucha
35 min
Crema de gambones
45 min
Crema con rape y gambas
30 min
Rape en salsa americana
1h