Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de almejas frescas
- 2 cucharadas de sal (y 1 cucharadita más para la salsa)
- 800 g de tomate troceado en conserva
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de azúcar
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 romanescu (aprox. 500 g)
- 12 gambones crudos enteros (si son muy grandes quíteles la cabeza)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 819 kJ / 196 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos
45min
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1h
Merluza a la koskera
45min
Porrusalda con bacalao
40min
Pisto
45min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Rodaballo con patatas panadera
40min
Bacalao con tomate, patatas panadera y guisantes
1h
Setas de cardo con jamón
25min
Níscalos guisados
30min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Bacalao confitado al ajoarriero
1h