Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla en cuartos
- 100 g de apio en trozos
- 25 - 30 g de almendras tostadas sin sal
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal
- 300 g de agua
-
4
lomos de merluza frescos (aprox. 400 g)
lub 4 lomos de merluza congelada (aprox. 400 g) - 200 g de lomo de rape (sin piel ni hueso) en medallones
- 8 gambones crudos enteros
- 6 - 8 dientes de ajo negro (aprox. 20 g)
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1279 kJ / 306 kcal
- Białko
- 30.6 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Błonnik
- 17.7 g
Alternatywne przepisy
Rape con espárragos a la marinera
30 Min
Guiso de sepia con patatas
1sa
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50 dk
Rape en salsa de almendras
30 Min
Guiso de sepia con patatas
1sa
Rape al oporto
50 dk
Bacalao a la catalana con pasas y piñones
45 dk
Rape y gambones con patatas al ajillo
45 dk
Albóndigas con sepia
1h 20min
Ternera con setas al brandy
45 dk
Arroz con rape y gambas
30 Min
Arroz empurdanés
1sa