Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 gambones crudos enteros
- 60 g de aceite de oliva
- 100 g de vino blanco
- 700 g de agua
- 200 g de puerros (parte blanca) en rodajas de 1 cm
- 250 g de patatas chascadas
- 2 - 3 aguacates maduros (aprox. 400 g)
- 50 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1109 kJ / 265 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 327.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabacín y aguacate
30min
Crema de puerro con parmesano
45min
Crema de puerros y pera con jamón
40min
Vichyssoise de guisantes con chispa
40min
Crema de foie con huevo a baja temperatura
45min
Crema de zanahoria y espárragos con almendras
30min
Crema de espárragos verdes con piñones picantes
1h
Velouté de carabineros con vino Manzanilla
1h
Crema de verduras y gambas
1h
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1h 30min
Crema de gambones
45min
Crema fría de espárragos blancos con berberechos
5min