Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de agua
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 20 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo
- 170 - 200 g de puerros (solo la parte blanca) en rodajas de 1 cm
- 1 pellizco de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 15 g de mostaza de Dijon
-
1 - 2
cucharadas de estragón fresco picado
lub 1 - 2 cucharadas de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 632 kJ / 151 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 412.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza con gambas en salsa de puerros
30min
Tartaletas de chipirones con mozzarella
1 Std. 10 Min
Merluza al cava
1小时
Puerros con langostinos en salsa de verde de cebolleta
1 Std. 30 Min
Rape al oporto
50min
Vieiras gratinadas con champiñones
45 Min
Huevos de codorniz en champiñón sobre salsa duxelles
30min
Mejillones con salsa de vino blanco y nata
45 Min
Bacalao con gambones y almejas
45 Min
Mejillones al vino
30min
Bacalao con mayonesa de ajo al caramelo
50min
Berberechos en salsa verde
1小时