Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de tomates pera en mitades
- 500 g de remolacha cocida en trozos
- 150 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de pan blanco candeal (telera cordobesa)
- 1 cucharadita de sal
- 1 diente de ajo
- 20 g de pimiento verde
- 200 g de queso curado en trozos
- 1 - 2 pellizcos de purpurina comestible de oro
Montaje
- 4 - 6 cucharaditas de huevas de mújol
- brotes de rábano para decorar
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1998 kJ / 478 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 728.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porra antequerana
1h 10 min
Salmorejo
10 min
Salmorejo para dos
45 Min
Gazpacho de cerezas con hierbabuena
10 min
Gazpacho de mango con huevo de codorniz, aguacate y lascas de salmón
30 min
Salmorejo con pipirrana y caballa
15min
Salmorejo de mango con bastones de berenjena crujiente
50 menit
Ajoblanco
5 min
Ajoblanco al tomate con ensalada de patata y cerezas
2h 15 min
Ajoblanco de avellana con compota de manzana y brocheta de sardina
30 min
Gazpachuelo
35 Min
Salmorejo de remolacha
30 min