Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 puerros
- 1000 g de agua
- 5 g de sal
- 15 g de vinagre de jerez
- 1 cucharadita de granos de pimienta negra
Vinagreta
- 75 g de pimiento rojo en trozos
- 100 g de cebolleta en cuartos
- 75 g de pimiento verde en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de sal
- 15 g de vinagre de jerez
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 445 kJ / 106 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 408.9 mg
Alternatywne przepisy
Lombarda salteada con ajo y jamón
25min
Porrusalda
35min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30min
Menestra de verduras a la sidra
1 Std. 30 Min
Calamares en su tinta
1 godz. 5 min
Vinagreta de pimientos
5 dk
Porrusalda con calabaza
50min
Tartaletas rellenas de lombarda con manzana y piñones
50min
Asadillo manchego
4h 15min
Borrajas y champiñones en conserva rehogados con beicon
20 Min
Cardo a la cerveza
25min
Cardo con almendras
20 Min