Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 puerros
- 1000 g de agua
- 5 g de sal
- 15 g de vinagre de jerez
- 1 cucharadita de granos de pimienta negra
Vinagreta
- 75 g de pimiento rojo en trozos
- 100 g de cebolleta en cuartos
- 75 g de pimiento verde en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de sal
- 15 g de vinagre de jerez
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 445 kJ / 106 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 408.9 mg
Alternatywne przepisy
Guisantes con jamón
30 min
Cardo con almendras
20 min
Judías verdes con tomate
45 min
Sopa de ajo
40min
Porrusalda con calabaza
50 min
Patatas a la riojana
40min
Calamares en su tinta
1h 5min
Vinagreta de pimientos
5 Min
Tomate rosa a la plancha con pesto de eneldo
15 Min
Penca de acelga rebozada rellena de bechamel, crema de aceite de oliva, hongo laminado y polvo de ibérico.
9 Std. 45 Min
Tumaca
5 Min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min