Wersje kompatybilne
Verrine de framboises et pastèque au sirop d'hibiscus
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de framboises fraîches
- 125 g de sucre en poudre
- ½ sachet d'agar-agar (2 g env.)
- ½ pastèque de petite taille
- 100 g d'eau
- 2 c. à soupe de fleurs d'hibiscus séchées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 559 kJ / 141 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflés glacés à la mangue
9h
Smoothie jar
40 dk
Nectar banane-kiwi-Passion
5 dk
Jus acidulé à la pomme
10 dk
Glace banoffee
10 dk
Lassi à la fraise
5 dk
Gaspacho aux tomates et yaourt
13 Std. 15 Min
Cocktail orange, carotte et citron
20 Min
Cocktail au concombre, menthe et citron vert
10 dk
Granité de pastèque
4h 30min
Fromage blanc gourmand, pomme et miel
10 dk
Flan de petit-suisse aux mirabelles
1h 5min