Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant au chocolat
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre
- 100 g de crêpes dentelle, type Gavottes®
Le cheesecake
- 50 g d'eau
- ½ sachet d'agar-agar
- 100 g de fromage frais, type Philadelphia
- 300 g de crème de marrons
- ½ c. à café d'extrait de vanille
- 1 yaourt nature
- 30 g de châtaignes cuites et pelées
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1667.3 kJ / 397.3 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 57.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crousti chocolat et crème à la réglisse
1 Std. 35 Min
Reine-de-Saba aux noisettes grillées
1 Std. 20 Min
Bûche à la vanille, noisettes et cacahuètes
8 Std.
Verrines marron et chocolat
20min
Crèmes brûlées à la crème de marrons
3j 20 menit
Mousses à la crème de marrons
20min
Galette des rois aux marrons et noisettes
1 Std. 35 Min
Minitartelettes à la crème de marrons
5 godz.
Bûche banane-cacahuète
4 Std.
Entremets aux pommes à la vanille
4 godz. 40 min
Cheesecake au citron léger
4h 20 phút
Entremets ananas aux petits-beurre
3h 15min