![Ragù con polpettine di pane Ragù con polpettine di pane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/451D809B-FBB8-45AB-851A-E02D328FC95B/Derivates/FEF0633D-2AB0-460F-9A86-E0D3B924761E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpettine di pane
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 2 rametti di prezzemolo fresco, interi e lavati
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- 1 spicchio di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- 250 g di mollica di pane raffermo, ammollata nel latte e strizzata bene
- 1 uovo
- 50 g di pangrattato
- 100 g di farina tipo 00
Ragù
- 50 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipolla in quarti
- 50 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 800 g di passata di pomodoro
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1891 kJ / 452 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 55.1 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frascarelli con sugo di salsiccia
1 Std. 30 Min
Polpette di pane con brodo di pollo
1 Std. 5 Min
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4u. 45min
Timballo di riso al ragù e uvetta
1j
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1 Std. 30 Min
Fagotto napoletano
2 Std. 15 Min
Danubio dolce al cioccolato
6h
Frittelle di zucca
1h 25min
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1j
Ragù di tonno fresco
1j
Sugo al tonno
45min