Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 800 g di cozze fresche pulite
- 70 g di cipolla in quarti
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
- 150 g di guanciale di maiale a cubetti
- 70 g di vino bianco secco
- 350 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta secca tipo bucatini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2305 kJ / 551 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla marinara in bianco
50 min.
Linguine ai gamberoni
30min
Fusilli alle cozze piccanti
55 min.
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5 min.
Bucatini all'amatriciana
45 min.
Spaghetti al tonno
40 min.
Pepata di cozze
55 min.
Cozze ripiene
1h 30 min.
Penne risottate con le cozze
1h 5 min.
Penne con le cozze
1h
Spaghetti cozze e gamberi
25 min.
Cavatelli ai frutti di mare
1h