Wersje kompatybilne
Caserecce con pisellini freschi e bacon croccante
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipollotti freschi, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di bacon affumicato (75 g a listarelle e 75 g a fette)
- 250 g di piselli freschi
- 1 bustina di zafferano
- 750 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 320 g di pasta secca tipo caserecce
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2139 kJ / 511.2 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta patate e speck
40min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 min
Linguine alla carbonara di zucchine
30 min
Penne pisellini, funghi e speck
30 min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50 min
Orecchiette con crema di zucca e speck
35 min
Penne risottate funghi e speck
40min
Penne in crema di gambi
35 min
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40min
Farfalle risottate alla boscaiola
40min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25 min
Mezze maniche affumicate
25 min