![Pasta gratinata Pasta gratinata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/90A9DEEF-B240-40C6-9008-54CDA5C1C040/Derivates/95E16A19-31F5-4E9A-8BFF-1B0EE5EA7611.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di burro + q.b.
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di latte
- 30 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 700 g di pasta corta avanzata (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla carbonara
30min
Tubettini alla maiorese
55 dk
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55 dk
Spaghetti con sugo sfizioso
20 dk
Pappardelle umbre al pomodoro
1 Std.
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1 Std.
Patate schiacciate all'olio extravergine di oliva
50 Min
Spaghetti all'amatriciana
35 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 Min
Sugo classico
55 dk
Sugo al tonno
45 Min
Gnocchi alla sorrentina
1 godz. 25 min