Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di burro + q.b.
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di latte
- 30 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 700 g di pasta corta avanzata (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Chicche di pane al pomodoro (senza lattosio)
1h 10min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25min
Penne integrali con capperi e olive
30min
Spaghetti alla carbonara
30min
Farfalle ai quattro formaggi
25min
Tagliatelle smalzade
2h 30min
Tagliolini alla molisana
1h 30min
Tagliatelle di nonna Marietta
1h
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55p
Pasta alla bagossa
50min
Pasta al forno classica
1h 30min