Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parmigiano grattugiato
- 200 g di Parmigiano reggiano stagionato 24 mesi a pezzi (2-3 cm)
Besciamella senza lattosio
- 500 g di bevanda a base di soia
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di farina 00
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Ragù
- 200 g di verdure miste (cipolla, sedano, carota) a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di carne trita mista
- 100 g di vino bianco secco
- 600 g di passata di pomodoro
- 1 - 2 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Assemblare le lasagne
- 300 g di pasta secca, tipo lasagne (cottura in forno 15-20 minuti)
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1686 kJ / 403 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne classiche
2h
Lasagne alla bolognese
3ч.
Pasta al forno classica
1ч. 30 мин.
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55min
Lasagne al forno
2ч. 30 мин.
Lasagne al prosciutto cotto (senza glutine)
1 Std. 45 Min
Pappardelle di ceci alle cozze (senza glutine)
2 godz. 20 min
Pizza frescolina
1h 40min
Bicchiere di polenta con ragù
1 Std. 45 Min
Zuppa del golfo
1ч. 30 мин.
Lasagne alla bolognese (vegan)
2h
Pasta gratinata
50min