Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di ricotta, scolata dal siero
- 1200 g di acqua
- 250 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle
- 1 cucchiaino di sale
- 6 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1874.3 kJ / 448 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 702.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35min
Fusilli tricolore
30min
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Pasta con pesto rosso (senza glutine)
25min
Penne integrali con capperi e olive
30min
Sedanini al forno alla mediterranea
45min
Spaghetti al tonno
40min
Pasta sfiziosa
30min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45min
Rigatoni affumicati
25min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3h 55min