![Tagliatelle mediterranee Tagliatelle mediterranee](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2C1DB127-BAAB-40AC-AD4E-1ACE50E7715C/Derivates/52AE12E3-618B-42B2-8814-9AAD3480FD0C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di ricotta, scolata dal siero
- 1200 g di acqua
- 250 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle
- 1 cucchiaino di sale
- 6 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1874.3 kJ / 448 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 702.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 Min
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35 Min
Tagliolini alla molisana
1 Std. 30 Min
Tortiglioni pasticciati alle verdure
1 Std.
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Sedanini al forno alla mediterranea
45 Min
Gomiti, olive e acciughe
30min
Pasta sfiziosa
30min
Rigatoni affumicati
25min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min
Farfalle alle olive e mozzarella
30min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 Min