Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 15 g di pinoli sgusciati
- ½ spicchio di aglio senz'anima
- 50 g di foglie di basilico fresche, lavate
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1800 g di acqua
- 150 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a pezzi (1-2 cm)
- 150 g di patate, pelate e a cubetti (circa 1 cm)
- 200 g di pasta secca tipo tubettini (cottura 10 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3690 kJ / 882 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 86.8 g
- Tłuszcz
- 51.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Fusilli e melanzane
25 min.
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1h 5 min.
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35min
Penne risottate con verdure
35min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50 min.
Trenette al pesto
45 min.
Caserecce risottate ai tre peperoni
55 min.
Pappardelle spinaci e cipollotti
40 min.
Caserecce risottate asparagi e ricotta
35min
Fusilli ai legumi e verdure di primavera
40 min.
Farfalle risottate con verdure e provolone
35min
Penne al sedano
30min