![Tortiglioni in salsa eoliana Tortiglioni in salsa eoliana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5b389e7e-357c-4342-88cf-d7aebf85ac0a/Derivates/6921dcb7-2f49-4ac5-bc38-363b712d45a9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di capperi sotto sale, sciacquati e sgocciolati
- 100 g di mandorle pelate
- 50 g di olive nere denocciolate
- 50 g di olive verdi denocciolate
- 1 spicchio di aglio a metà
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 8 pomodori ciliegino a cubetti
- 350 g di pasta tipo tortiglioni
- 1 cucchiaino di origano secco
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- 3 foglie di menta fresca, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2707 kJ / 647 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 66.1 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Błonnik
- 7.2 g
Alternatywne przepisy
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35min
Pasta ricotta e pomodorini
30 min
Spaghettini ai peperoni
50min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25min
Pappardelle rucola e ricotta
1 godz.
Gomiti, olive e acciughe
30 min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 min
Penne risottate al pesto di melanzane
40 min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 min