Cavatappi con pomodorini, uvetta e zenzero
TM31 TM5 TM6

Cavatappi con pomodorini, uvetta e zenzero

4.7 (9 ocen)

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 fettine di zenzero fresco (a piacere)
  • 50 g di uvetta, precedentemente ammollata in acqua tiepida
  • 30 g di pinoli
  • 350 g di pomodori ciliegino a metà
  • 1 cucchiaino di sale
  • 350 g di pasta secca tipo cavatappi

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1941 kJ / 464 kcal
Białko
16.2 g
Węglowodany
75.1 g
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
5.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy