Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 fettine di zenzero fresco (a piacere)
- 50 g di uvetta, precedentemente ammollata in acqua tiepida
- 30 g di pinoli
- 350 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di pasta secca tipo cavatappi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1941 kJ / 464 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 75.1 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con pesto rosso (senza glutine)
25 min
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35 min
Insalata di pasta fredda con trota e verdure
45 min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30 min
Spaghettini ai peperoni
50min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min
Lasagnetta fredda con melanzane e burrata
40 min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25 min
Tagliatelle mediterranee
35 min
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35 min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 min