Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 foglioline di rucola selvatica, lavate ed asciugate
- 6 uova, a temperatura ambiente
- 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe
- 250 g di code di gambero fresche sgusciate
- 4 fiori di zucchina, puliti dal pistillo e a listarelle
- 250 g cozze di mare, spurgate e sgusciate
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 32.7 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Insalata di polpo e zucchine
1h
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 Min
Brodetto romagnolo
50min
Zuppetta di crostacei
40 Min
Linguine ai gamberoni
30 Min
Pepata di cozze
55 Min
Lasagne al profumo di mare
1 Std. 35 Min
Zuppa di pesce misto
40 Min
Insalata di gamberi e mango (per 2 persone) (senza glutine)
30 Min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min
Insalata di mare con citronette all'aglio
2h 25 min
Polpo in rosso
35min