![Frittatine di mare Frittatine di mare](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/131636_467-0-2972-2972.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 foglioline di rucola selvatica, lavate ed asciugate
- 6 uova, a temperatura ambiente
- 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe
- 250 g di code di gambero fresche sgusciate
- 4 fiori di zucchina, puliti dal pistillo e a listarelle
- 250 g cozze di mare, spurgate e sgusciate
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 32.7 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Cozze al vino bianco
40min
Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco
1 godz. 5 min
Fagioli dall'occhio a vapore e calamaretti
5 Std. 15 Min
Budini al cocco al vapore
40min
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45min
Zuppetta di crostacei
40min
Pasta ai frutti di mare (Bimby Friend)
35min
Sardine al cartoccio con insalata di fagiolini
1h
Cozze alla Medoc
50min
Coppe di gamberi e fagioli cannellini
30min
Pesce spada agrumato
35min
Risotto alle cozze
1 godz. 5 min