Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 280 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 3 œufs
- 125 g de beurre froid, coupé en dés
- ½ c. à café de sel
- 1 saucisse de Morteau, et une grande quantité d'eau
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2923 kJ / 704 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3 godz. 25 min
Friands au boudin blanc et échalotes
2j
Pâté lorrain
15h 30 min
Pâté en croûte
7h 45 min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3h 20 min
Cake à la saucisse de Morteau
1j
Pâté de Pâques
2j
Feuilleté comtois
1 godz. 5 min
Saucisson brioché
2 Std. 50 Min
Filet mignon en croûte
1 godz. 5 min
Gougères au jambon fumé et reblochon
55 Min
Quenelles de semoule et lard en gratin
1j