Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 500 g de gros sel
- 15 g de sucre en poudre
- 1 filet mignon de porc (500-600 g env)
Le jour même
- 1 c. à soupe de graines de coriandre
- ½ c. à café de poivre blanc en grains
- 1 c. à café de baies roses
- 4 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 394.5 kJ / 93.8 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1h
Terrine bressane
24h
Rillettes de porc tradition
12hod.
Rillettes de canard
2j 30 menit
Préfou au beurre aillé
3h
Marinade sauce BBQ (pour travers de porc)
2j 30 menit
Petits choux aux escargots
1h 20min
Foie gras de canard
72h
Magret de canard séché aux épices
360 Std.
Gressins à la fleur de sel, bacon et thym
1u. 45min
Tartinade jambon-œuf
35min
Tartinade de chorizo
5min