Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de farine de blé
- 30 g de beurre, en morceaux
- 500 g de fumet de poisson (voir "Conseil(s)")
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 5920 kJ / 1430 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 117 g
- Tłuszcz nasycony
- 70 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 617 mg
Alternatywne przepisy
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
15 min
Coquille Saint-Jacques gratinée
45min
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1h 30min
Sauce au poivre
25min
Sauce soubise
30min
Sauce choron
20min
Sauce blanche
10min
Sauce hollandaise au poivron rouge et au paprika
15 min
Sauce Messine
10min
Sauce périgourdine
35min
Sauce chasseur
35min
Sauce madère
35min