Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de farine de blé
- 30 g de beurre, en morceaux
- 500 g de fumet de poisson (voir "Conseil(s)")
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 5920 kJ / 1430 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 117 g
- Tłuszcz nasycony
- 70 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 617 mg
Alternatywne przepisy
Cassolettes de saint-jacques
30 min
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
15min
Sauce blanche
10min
Sauce choron
20min
Ravioles de volaille des Landes aux asperges blanches et morilles
2j 15 menit
Saumon sauce gribiche
35 min
Mini-feuilletés d’andouille et pomme, sauce au camembert
1h 25 min
Minifeuilletés aux escargots
50 min
DECEMBRE - Coquille Saint-Jacques bretonne de Marguerite - Eric Robert
1h 30min
Sauce gribiche
15min
Terrine aux deux poissons
1h