Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 50 g de chorizo, détaillé en cubes (1 cm)
- 500 g d'eau
- 50 g de courgette, coupée en cubes (1 cm)
- 50 g de poivron rouge, coupé en cubes (1 cm)
La pâte à madeleine
- 80 g de parmesan, coupé en morceaux
- 80 g d'amandes décortiquées
- 3 œufs
- 80 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 30 g d'huile d'olive
- 1 pincée de sel
- beurre, pour la plaque à madeleines
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 404.8 kJ / 96.7 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 86.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gougères au piment d'Espelette
1h 5min
Cannelés au thon
40min
Madeleines jambon-comté
1 Std. 35 Min
Madeleines basilic-parmesan
30 Min
Madeleine fourrée roquefort-lardons
25 Min
Minicakes au fromage et aux lardons
40min
Minicakes chorizo-feta
35 Min
Cake aux petits pois, lardons et comté
1h 15min
Cake aux tomates séchées et chèvre
45min
Cake chorizo-courgette
45min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50 Min
Gougères au comté
45min