Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 lomos de bacalao desalado
- 4 dientes de ajo laminados
- 100 g de boletus frescos laminados
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 200 g de cebolla en juliana
- 100 g de pimiento rojo en tiras de 6x0.5 cm
- 100 g de pimiento verde en tiras de 6x0.5 cm
- 40 g de aceite de oliva
- 50 g de tomate triturado en conserva
- 1 pellizco de azúcar (opcjonalnie)
- 100 g de vino blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 960 kJ / 229 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 126 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao confitado al ajoarriero
1h
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Lubina con pisto en salsa de puerro
50min
Bacalao al estilo de Braga
30min
Dorada con guarnición de pimientos
2 godz. 45 min
Rodaballo asado a la mediterránea
50min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45min
Bacalao en salsa de tomate
30min
Merluza con espinacas, gambas y salsa de piquillos
40min
Bacalao con gambones y almejas
45min
Bacalao con tomate, patatas panadera y guisantes
1h
Bacalao con fritada de espárragos, huevos y patatas
30min