Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 300 g de puerro en rodajas de aprox. 1.5 cm
- 300 g de patatas chascadas en trozos de 2 cm
-
200
g de pulpa de calabaza en trozos de 2 cm
lub 200 g de zanahorias en rodajas de 2 cm - 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de sal
- 250 g de migas de bacalao remojadas y desaladas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 781 kJ / 187 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1911.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmitako para dos
30min
Patatas a la riojana
40min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25min
Verdinas con gambones (Cocción lenta)
16 Std. 30 Min
Porrusalda con calabaza
50min
Sopa de ajo
40min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Verdinas con bacalao (Cocción lenta)
16 Std. 30 Min
Cardo a la cerveza
25min
Cardo con almendras
20 Min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min
Marmitako
40min