Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 350 g de cebolla
- 50 g de aceite de oliva
- 200 g de tomate triturado en conserva
- 1500 g de calamares frescos limpios, en trozos (aprox. 3 cm)
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 30 g de pasas sin semillas
- 20 g de piñones
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 200 g de brandy
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1574.7 kJ / 376.7 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Bacalao con salsa de almendras
35 min
Calamares encebollados
1h
Bacalao al estilo de Braga
30 min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Bacalao en salsa verde
30 min
Guiso de sepia con patatas
1h
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 godz. 10 min
Calamares a la americana
50 min
Sepia en salsa de tomate y almendras ( Mª Jesús Villegas Vargas)
50 min
Sepia en salsa de verduras con guarnición de arroz
45 min
Bacalao con gambones y almejas
45 min
Calamares rellenos
2h